Waarom bedrijfscatering belangrijk is voor jouw bedrijf

Geef jouw bedrijf een boost met gezonde en duurzame bedrijfscatering

Bedrijfscatering speelt een essentiële rol in het succes van een onderneming. In dit artikel bespreken we waarom bedrijfscatering zo belangrijk is en hoe het kan bijdragen aan een betere werkomgeving. We zullen de verschillende soorten bedrijfscatering verkennen en enkele handige tips geven om jouw bedrijf te voorzien van een gezonde en duurzame catering.

Soorten bedrijfscatering

Er zijn verschillende soorten bedrijfscatering beschikbaar om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven. Enkele populaire opties zijn:

 • Dagelijkse bedrijfscatering: Dit type catering zorgt voor continuïteit en gemak op de werkvloer door elke dag verse maaltijden te leveren. Denk hierbij aan ontbijt, lunch en diner.
 • Bedrijfscatering voor evenementen: Deze catering is bedoeld voor speciale gelegenheden, zoals vergaderingen, conferenties, bedrijfsfeesten en teambuildingactiviteiten. Het kan variëren van eenvoudige broodjes tot uitgebreide buffetten en chef-aan-huis ervaringen.
 • Gezonde bedrijfscatering: Deze catering legt de nadruk op voeding die bijdraagt aan een betere werkomgeving. Het biedt gezonde en voedzame maaltijden om het welzijn en de productiviteit van werknemers te bevorderen.
 • Duurzame bedrijfscatering: Dit type catering streeft ernaar om de ecologische voetafdruk te verminderen en bij te dragen aan een betere wereld. Het maakt gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten, en probeert voedselverspilling tot een minimum te beperken.

Wanneer moet je bedrijfscatering overwegen?

Het is belangrijk om bedrijfscatering te overwegen als je de tevredenheid en het welzijn van je werknemers wilt verhogen. Een goed geregelde bedrijfscatering kan de productiviteit verbeteren, ziekteverzuim verminderen en bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur. Overweeg bedrijfscatering als je:

 • De werkomgeving wilt verbeteren door gezonde en smakelijke maaltijden aan te bieden.
 • Je werknemers een gevoel van waardering wilt geven.
 • Een positieve en hechte bedrijfscultuur wilt bevorderen.
 • Het imago van je bedrijf wilt verbeteren, zowel intern als extern.

Op welk moment van de dag wil jij bedrijfscatering?

De keuze voor het juiste moment van de dag voor bedrijfscatering hangt af van de behoeften en wensen van jouw bedrijf en werknemers. Enkele opties zijn:

 • Bedrijfscatering ontbijt: Start de werkdag goed met een voedzaam en gezond ontbijt. Dit helpt werknemers om zich energiek en gefocust te voelen gedurende de ochtend.
 • Bedrijfscatering lunch: Zorg voor variëteit en versheid tijdens de lunchpauze om werknemers een productieve en energieke middag te bezorgen. Een goed georganiseerde lunch kan ook sociale interactie en teambuilding bevorderen.
 • Bedrijfscatering diner: Sluit een succesvolle werkdag af met smakelijke en voedzame gerechten. Dit kan vooral nuttig zijn voor bedrijven waar werknemers vaak overwerken of tijdens avondvergaderingen en -evenementen.

Wat is belangrijk voor jouw werknemers?

Het is belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en behoeften van je werknemers bij het kiezen van bedrijfscatering. Vraag naar hun voedingsbehoeften, allergieën en dieetwensen, zodat je hiermee rekening kunt houden bij het plannen van de maaltijden. Bied een divers aanbod aan gerechten aan om te zorgen voor variatie en tevredenheid onder je werknemers.

Hoe is de cultuur van je bedrijf?

De bedrijfscultuur speelt een grote rol in de keuze voor de juiste bedrijfscatering. Als jouw bedrijf een informele en ontspannen sfeer heeft, kun je kiezen voor een eenvoudige en gezellige catering, zoals een broodjeslunch of een barbecue.

Als je bedrijf een meer formele en professionele cultuur heeft, is een stijlvol buffet of een chef-aan-huis ervaring wellicht passender.

Hoe je duurzaam kunt omgaan met bedrijfscatering en wat het jouw bedrijf brengt

Duurzame bedrijfscatering kan bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd het imago van jouw bedrijf verbeteren. Enkele tips voor duurzame bedrijfscatering zijn:

 • Maak gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten om de ecologische voetafdruk te verminderen.
 • Beperk voedselverspilling door nauwkeurig te plannen en portiegroottes aan te passen.
 • Overweeg het gebruik van herbruikbare of composteerbare verpakkingen en servies.
 • Bied vegan en vegetarische opties aan om dierlijke producten te verminderen en een breder scala aan dieetwensen te ondersteunen.

Overweeg nieuw soort ingrediënten zoals vegan of vegetarisch

Het aanbieden van veganistische en vegetarische opties in jouw bedrijfscatering is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van je werknemers. Veganistische en vegetarische maaltijden kunnen rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen, en kunnen bijdragen aan een gevarieerd en gezond eetpatroon.

Bovendien laat het zien dat jouw bedrijf inclusief en bewust omgaat met de verschillende dieetwensen en voorkeuren van je werknemers.

Bedrijfscatering is een waardevolle investering voor jouw onderneming. Het bevordert niet alleen de gezondheid en het welzijn van je werknemers, maar draagt ook bij aan een positieve bedrijfscultuur en een sterk imago. Door te kiezen voor gezonde, duurzame en op maat gemaakte cateringopties, kun je jouw bedrijf een boost geven en tegelijkertijd een verschil maken in de wereld.

Of je nu dagelijkse bedrijfscatering, evenementencatering of een combinatie van beide nodig hebt, er zijn tal van opties om aan de wensen van jouw bedrijf en werknemers te voldoen.

Vergeet niet om rekening te houden met de bedrijfscultuur, de behoeften van je werknemers en de duurzaamheidsaspecten bij het plannen van jouw bedrijfscatering.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven