Vegetarische Catering: trends voor 2023

Vegetarische catering is bezig met een stille revolutie. Naarmate meer mensen kiezen voor plantaardige diëten en bewustere levenskeuzes maken, zijn de verwachtingen voor evenementcatering ook aan het veranderen. Het gaat niet meer alleen om de vleesloze opties; vegetarische catering omvat nu een breed scala aan dieetvriendelijke, innovatieve, en duurzame keuzes.

Bij New Wave Catering zijn we niet alleen getuige van deze ontwikkeling – we zijn er actief deel van. Onze missie is het creëren van uitzonderlijke, duurzame en voedzame maaltijden die niet alleen de smaakpapillen prikkelen, maar ook de planeet respecteren.

TLDR:

Dit artikel onderzoekt de laatste trends in vegetarische catering, van seizoensgebonden gerechten tot dieetvriendelijke opties en hoe New Wave Catering deze trends implementeert in onze duurzame cateringdiensten.

We zullen je inspireren met vegetarische menu-ideeën, de waarde van lokale en biologische ingrediënten belichten en zelfs een blik werpen op de nieuwste culinaire technieken voor vegetarische gerechten.

Ontdek hoe we van jouw volgende evenement een smakelijke triomf van duurzame en bewuste catering kunnen maken.

Het belang van vegetarische catering

Het lijdt geen twijfel dat het landschap van de voedsel- en cateringindustrie drastisch verandert. Meer en meer mensen kiezen ervoor om plantaardige diëten te volgen om zowel gezondheids- als milieuredenen. Deze groeiende trend heeft het belang van vegetarische catering naar voren gebracht, omdat gasten nu verwachten dat evenementen duurzame en vegetarische opties bieden.

Bij New Wave Catering begrijpen we dit veranderende landschap en werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat onze klanten niet alleen genieten van heerlijke maaltijden, maar dat ze ook de geruststelling hebben dat hun keuze respectvol en verantwoordelijk is voor onze planeet.

De laatste trends in vegetarische catering

Vegetarische catering gaat niet langer alleen over het simpelweg vervangen van vleesproducten door plantaardige alternatieven. De trends in vegetarische catering gaan nu over innovaties in vegetarische gerechten, seizoensgebonden vegetarische gerechten en dieetvriendelijke opties.

Deze trends hebben de manier waarop we denken over vegetarische catering veranderd, en hoe wij bij New Wave Catering onze diensten aanbieden.

Innovaties in vegetarische gerechten

Het creëren van innovatieve en smakelijke vegetarische gerechten is een belangrijke trend in de cateringindustrie. We zien steeds vaker dat cateraars culinaire technieken gebruiken die voorheen alleen voor vlees werden gebruikt, om vegetarische gerechten te creëren die opwindend en vol smaak zijn.

Denk aan ‘pulled’ jackfruit als alternatief voor pulled pork, of gefermenteerde tempeh die op vlees lijkt. Bij New Wave Catering zijn we altijd op zoek naar nieuwe en spannende manieren om heerlijke en innovatieve vegetarische gerechten te bereiden.

Seizoensgebonden vegetarische gerechten

Seizoensgebonden vegetarische gerechten zijn een andere grote trend in de vegetarische catering. Door gebruik te maken van seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, kunnen cateraars niet alleen de versheid en kwaliteit van hun gerechten garanderen, maar ook hun ecologische voetafdruk verminderen.

Bij New Wave Catering zijn we er trots op dat we nauw samenwerken met lokale leveranciers om ervoor te zorgen dat onze vegetarische menu’s altijd de beste, meest verse en meest seizoensgebonden ingrediënten bevatten. Daarnaast maken we gebruik van reststromen uit onze restaurants en van onze waste-partners.

Dieetvriendelijke catering

Naarmate meer mensen zich bewust worden van hun dieet en gezondheid, is er een groeiende vraag naar dieetvriendelijke catering. Dit betekent het aanbieden van vegetarische gerechten die rekening houden met verschillende dieetwensen, zoals gluten-vrij, lactose-vrij, enz.

Bij New Wave Catering hebben we een breed scala aan dieetvriendelijke opties in onze vegetarische menu’s om ervoor te zorgen dat al onze klanten kunnen genieten van onze heerlijke gerechten, ongeacht hun dieetbeperkingen.

Gebruik van reststromen

Laten we dieper ingaan op deze trends, te beginnen met duurzame catering. Bij New Wave Catering maken we gebruik van ‘waste’ van onze restaurants om unieke en innovatieve maaltijden te creëren. Dit betekent dat we nagenoeg nul afval produceren, waardoor we op een uiterst duurzame manier kunnen cateren.

Jaarlijks wordt er voor miljoenen kilo’s aan voedsel weggegooid. Vaak omdat het volgens de norm niet meer verkocht mag worden, maar nog prima gebruikt zou kunnen worden voor de productie van nieuwe gerechten. Hoewel het ontzettend zonde is en jammer is dat het moet, is het ook goed dat we waste op deze manier kunnen inzetten voor onze klanten.

Een andere trend die we willen benadrukken, is de aandacht voor lokale en biologische ingrediënten. Niet alleen kiezen we voor vegetarische en veganistische opties, maar we zorgen er ook voor dat onze ingrediënten lokaal en biologisch zijn, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en de versheid van onze gerechten.

Hoe trends de cateringindustrie vormgeven

Deze trends vormen de manier waarop cateringbedrijven hun diensten aanbieden. Duurzaamheid, innovatie en aandacht voor dieetwensen zijn geen ‘leuke extra’s’ meer – ze zijn essentieel geworden.

En deze trends gaan verder dan alleen vegetarische catering. Ze beïnvloeden de hele cateringindustrie en zullen waarschijnlijk de toekomst van catering bepalen. We zien nu al dat steeds meer catering bedrijven inzetten op bijvoorbeeld vegan en vegetarische catering. Dat is meer concurrentie voor ons als specialist, maar een mooie validatie voor de markt an sich. Wij zijn er blij mee!

Hoe New Wave Catering inspeelt op deze trends

Bij New Wave Catering zijn we trots op de manier waarop we deze trends hebben geïmplementeerd in onze vegetarische catering diensten. We creëren innovatieve vegetarische gerechten met behulp van ‘waste’, we gebruiken lokale en biologische ingrediënten, en we zorgen voor een breed scala aan dieetvriendelijke opties.

Wij geloven dat de toekomst van catering duurzaam en innovatief is, en we zijn enthousiast om deze toekomst vorm te geven met onze unieke en heerlijke vegetarische gerechten. En wat we heel belangrijk vinden bij duurzaamheid is dat het ook winstgevend is. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze lokale leveranciers.

Want dan kunnen we ook écht duurzaam blijven leveren.

Vegetarische catering is meer dan alleen het vervangen van vleesproducten door plantaardige alternatieven. Het gaat over innovatie, duurzaamheid, en aandacht voor dieetwensen.

Bij New Wave Catering zijn we trots om voorop te lopen in deze trends, en we kijken ernaar uit om te blijven innoveren en heerlijke, duurzame en dieetvriendelijke vegetarische catering aan te bieden.

Ben je geïntrigeerd door wat je hebt gelezen en wil je het zelf ervaren? Neem dan vandaag nog contact op met New Wave Catering voor je volgende evenement.

Laat ons je verrassen met onze innovatieve, duurzame en heerlijke vegetarische catering diensten.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven