Hoe maak je jouw catering duurzaam?

Duurzame catering, meer dan een trend

Duurzame catering is meer dan een trend. Het is een manier om bij te dragen aan een betere wereld terwijl je geniet van heerlijk eten.

Als je wilt uitstralen dat je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, is het belangrijk om een cateraar te kiezen die deze waarden deelt.

In dit artikel geven we je tips over hoe je je catering voor je evenement duurzaam kunt maken.

Hoe maak je je catering duurzaam?

Kies voor een duurzame cateraar

Zoek een cateraar die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Bij New Wave Catering bijvoorbeeld, werken we efficiënt en duurzaam vanuit onze eigen restaurantlocaties.

Ons personeel is getraind in vegetarisch en plantaardig koken en we bieden standaard een duurzame maaltijd aan, of het nu gaat om ontbijt, lunch of diner.

Ga voor plantaardig

Door te kiezen voor een menu dat voornamelijk uit plantaardige gerechten bestaat, kun je de milieu-impact van je evenement aanzienlijk verminderen.

Plantaardige voeding vereist minder land, water en energie om te produceren dan dierlijke producten.

Beperk voedselverspilling

Plan zorgvuldig hoeveel eten je nodig hebt voor je evenement om voedselverspilling te voorkomen. Als je toch voedsel over hebt, overweeg dan om het te doneren aan een lokaal goed doel of voedselbank.

Kies voor lokaal en seizoensgebonden

Door te kiezen voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten verminder je de ‘voedselkilometers’ en steun je de lokale economie.

Vermijd wegwerpverpakkingen

Kies voor herbruikbare borden, bestek en bekers in plaats van wegwerpverpakkingen. Als dat niet mogelijk is, overweeg dan composteerbare alternatieven.

Duurzame catering begint bij de keuzes die je maakt als opdrachtgever. Door te kiezen voor een duurzame cateraar en aandacht te besteden aan de punten die we in dit artikel hebben besproken, kun je een positieve impact maken op het milieu terwijl je geniet van heerlijk eten op je evenement.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven