Hoe kies je de perfecte bedrijfscateraar: een stap-voor-stap gids

Vind de ideale bedrijfscateraar voor jouw onderneming met deze handige tips en adviezen

Het kiezen van een bedrijfscateraar is een belangrijke beslissing die invloed heeft op de tevredenheid en productiviteit van je werknemers.

In dit artikel bespreken we de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een cateraar, evenals enkele tips en do’s en don’ts om je te helpen de perfecte bedrijfscateraar te vinden.

Hoe kies je een bedrijfscateraar: factoren om rekening mee te houden

1. Type bedrijfscatering: Bepaal welk type bedrijfscatering het beste aansluit bij de behoeften van je onderneming. Denk aan dagelijkse lunchcatering, event catering, broodjes bestellen, chef aan huis, buffet bestellen, bbq catering en film catering.

2. Menu-opties: Zorg ervoor dat de cateraar een gevarieerd menu aanbiedt, inclusief gezonde, veganistische en vegetarische opties, zodat je tegemoet kunt komen aan de voorkeuren van al je werknemers.

3. Duurzaamheid: Kies een cateraar die duurzame en milieuvriendelijke praktijken hanteert, zoals het gebruik van voedselresten en het inkopen van afval bij leveranciers.

4. Ervaring en referenties: Controleer de ervaring en referenties van de cateraar. Vraag om aanbevelingen van andere bedrijven en lees online recensies om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de cateraar.

5. Flexibiliteit: Ga na of de cateraar flexibel is met betrekking tot speciale verzoeken, last-minute wijzigingen en aanpassingen aan het menu.

Bedrijfscatering tips: do’s en don’ts bij het selecteren van een cateraar

6. Do’s:

  • Bezoek de cateraar of vraag om een proeverij om de kwaliteit en smaak van het eten te beoordelen.
  • Communiceer duidelijk je wensen en verwachtingen met betrekking tot het menu, de presentatie en de service.
  • Controleer of de cateraar over de benodigde vergunningen en verzekeringen beschikt.

7. Don’ts:

  • Kies niet automatisch voor de goedkoopste cateraar. Kwaliteit en service zijn minstens zo belangrijk als de prijs.
  • Ga niet akkoord met een contract zonder eerst alle details en voorwaarden zorgvuldig door te nemen.

Bedrijfscatering bestellen en budgetteren

8. Bepaal je budget: Stel een realistisch budget vast voor de bedrijfscatering en houd rekening met zowel de kosten van het eten als de kosten van de service en eventuele extra’s.

9. Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende cateraars en vergelijk ze op basis van prijs, menu-opties, service en duurzaamheid. Houd hierbij rekening met je budget en de behoeften van je bedrijf.

10. Onderhandel over de prijs: Aarzel niet om te onderhandelen over de prijs met de cateraar. Ze zijn wellicht bereid om aanpassingen te doen om aan je budget te voldoen.

Bedrijfscatering betaalbaar: hoe vind je de beste cateraar binnen je budget

11. Wees creatief met het menu: Kies voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten om kosten te besparen. Overweeg ook het serveren van kleinere porties of het aanbieden van een buffet in plaats van een geserveerd diner.

12. Plan vooruit: Door ruim van tevoren te plannen, kun je mogelijk betere prijzen en beschikbaarheid krijgen bij cateraars.

13. Bespreek je budget openlijk: Wees eerlijk over je budget met de cateraar. Ze kunnen je mogelijk helpen bij het vinden van manieren om kosten te besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

Bedrijfscatering bestellen: het proces van aanvraag tot levering

14. Vraag offertes aan: Neem contact op met meerdere cateraars, geef aan wat je wensen en budget zijn en vraag om een offerte.

15. Evalueer offertes: Vergelijk de ontvangen offertes op basis van prijs, menu-opties, service en duurzaamheid.

16. Maak een keuze: Kies de cateraar die het beste aansluit bij je wensen en budget, en bespreek de details van het contract.

17. Leg alles vast: Zorg ervoor dat alle afspraken, zoals het menu, de prijs, de leveringsvoorwaarden en eventuele extra’s, schriftelijk worden vastgelegd in een contract.

18. Bereid je voor op de dag: Communiceer duidelijk met de cateraar over de logistiek van de levering en zorg ervoor dat je werknemers op de hoogte zijn van de geplande catering.

19. Evalueer de service: Na afloop van de catering, evalueer je de service en geef je feedback aan de cateraar. Dit helpt hen om hun diensten te verbeteren en helpt jou bij het maken van toekomstige keuzes op het gebied van bedrijfscatering.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven