De rol van biologische en lokale ingrediënten

Werken met Biologische Producten: Impact op Milieu en Ingrediënten

Wat betekent het om biologisch te werken en welke invloed heeft dat op het milieu en de ingrediënten die we gebruiken? In deze blogpost duiken we in deze vragen en meer.

Bij New Wave Catering hebben we een passie voor duurzaamheid en kwaliteit, en we zijn er trots op dat we met de seizoenen werken en zoveel mogelijk biologische producten gebruiken.

Wat betekent biologisch?

Biologisch betekent dat er geen synthetische pesticiden, genetische modificatie of kunstmest zijn gebruikt bij de teelt van het product. Dit heeft zowel voordelen voor de gezondheid als voor het milieu, en we geven hier bij New Wave Catering de voorkeur aan biologische producten.

Werken met de seizoenen

Een belangrijk onderdeel van duurzaam en biologisch werken is werken met de seizoenen. Dit betekent dat we ingrediënten gebruiken die op hun piek zijn op het moment van het evenement. Dit heeft twee grote voordelen:

Het product is op zijn lekkerst

Seizoensproducten zijn op hun best en bevatten de meeste voedingsstoffen. Ze hebben de tijd gehad om op natuurlijke wijze te groeien en te rijpen, wat resulteert in betere smaken en texturen.

Het product komt van dichtbij

Seizoensgebonden eten betekent ook dat het product lokaal is, wat de milieu-impact vermindert. Het vermijden van ingrediënten die over lange afstanden zijn vervoerd, vermindert de koolstofvoetafdruk van ons voedsel.

De impact op duurzaamheid

Het gebruik van lokale, seizoensgebonden en biologische producten heeft een positieve impact op duurzaamheid. Het vermindert onze koolstofvoetafdruk, ondersteunt lokale boeren en bevordert biodiversiteit.

Biologisch is geen must, maar heeft de voorkeur

Hoewel we bij New Wave Catering de voorkeur geven aan biologische producten, is het geen must. We erkennen dat er veel factoren zijn die de keuze van een boer om biologisch te gaan beïnvloeden en we waarderen alle inspanningen die worden geleverd om duurzaam en ethisch te telen.

Werken met biologische producten en rekening houden met de seizoenen bij het kiezen van onze ingrediënten is een fundamenteel onderdeel van onze filosofie bij New Wave Catering.

We geloven dat dit niet alleen resulteert in heerlijk eten, maar ook bijdraagt aan een duurzamere en gezondere wereld.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven