2023 Bedrijfscatering Trends

De dynamische wereld van bedrijfscatering blijft zich snel ontwikkelen om tegemoet te komen aan de veranderende wensen en behoeften van bedrijven en hun werknemers. Van duurzame initiatieven tot maatwerk menu’s, de bedrijfscatering industrie is op een missie om niet alleen hongerige magen te voeden, maar ook om bij te dragen aan een gezondere planeet en een gezondere werkomgeving. In dit artikel gaan we in op de top trends van 2023 die de koers van de bedrijfscatering bepalen.

TL;DR:

De bedrijfscatering in 2023 draait om duurzaamheid, gezondheid, aandacht voor dieetbeperkingen, lokale en biologische opties, innovatie, plantaardige keuzes, maatwerk, seizoensgebonden gerechten, evenementencatering en efficiëntie.

Trend 1: Duurzame bedrijfscatering

Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan cateringdiensten die ecologisch verantwoordelijk handelen. Duurzame bedrijfscatering gaat niet alleen over het serveren van biologisch voedsel, maar ook over het minimaliseren van voedselverspilling, het recyclen van afval en het kiezen voor lokaal geproduceerde ingrediënten om de CO2-voetafdruk te verminderen.

Daarnaast is het ook van belang dat je voor jezelf als bedrijf bepaalt wat voor jou duurzaamheid is. Er zijn namelijk veel mogelijkheden. Lees ons manifesto om meer te weten te komen hierover.

Trend 2: Gezonde bedrijfscatering

Gezondheid op de werkplek is een steeds belangrijker wordend aandachtspunt. Bedrijfscateraars spelen hierop in door gezonde, evenwichtige maaltijden aan te bieden die rijk zijn aan voedingsstoffen en arm aan suiker en verzadigd vet. Denk bijvoorbeeld aan saladebars, vers fruit en smoothies.

Trend 3: Bedrijfscatering en dieetbeperkingen

Het wordt steeds belangrijker voor cateraars om rekening te houden met de verschillende voedingsbehoeften van werknemers. Van vegetarische en veganistische opties tot glutenvrije en lactosevrije gerechten, cateraars moeten in staat zijn om een breed scala aan dieetbeperkingen aan te kunnen.

Trend 4: Lokaal en biologische bedrijfscatering

De nadruk op lokaal en biologisch is een belangrijke trend. Veel bedrijfscateraars proberen nu samen te werken met lokale boeren en leveranciers om verse, seizoensgebonden ingrediënten te leveren die de kwaliteit van het voedsel verhogen en de lokale economie ondersteunen. Lokale sourcing is van grote invloed op de duurzaamheid van jouw catering. Vraag je cateraar eens naar hoe ze hiermee omgaan en waar hun leveranciers vandaag komen.

Trend 5: Innovatieve bedrijfscatering

Innovatie is de sleutel in de hedendaagse bedrijfscatering. Dit kan variëren van het creëren van unieke, op maat gemaakte menu’s tot het implementeren van technologie voor efficiëntere bestel- en bezorgprocessen.

Naar aanleiding van deze trends en veranderende behoeften, kunnen bedrijven overwegen hun cateringdiensten aan te passen of te herzien om de tevredenheid en productiviteit van hun werknemers te verhogen. Want laten we eerlijk zijn, een goed gevoede werknemer is een gelukkige werknemer!

Innovatieve bedrijfscatering kan zelfs betekenen dat er hele nieuwe recepten speciaal ontwikkeld kunnen worden voor bedrijven. Wie wil er als bedrijf nou niet zijn eigen plantbased ingrediënt? Exclusief voor hun werknemers!

Wat je nog moet weten

De bedrijfscatering industrie blijft zich voortdurend ontwikkelen om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van bedrijven en hun werknemers. Of je nu de nadruk legt op duurzaamheid, gezondheid, dieetbeperkingen of innovatie, het belangrijkste is dat je je aanpast aan de behoeften van je werknemers en een positieve impact maakt.

Zoekt jouw bedrijf naar een cateringdienst die deze trends begrijpt en implementeert? Overweeg dan New Wave Catering voor jouw volgende evenement of reguliere bedrijfscatering.

Wij bieden een breed scala aan op maat gemaakte, gezonde en duurzame opties die aansluiten bij deze nieuwe trends. Neem contact met ons op om meer te leren over onze services en hoe we uw bedrijf kunnen helpen om de catering naar een hoger niveau te tillen.

Bij ons kun je terecht voor catering op maat, precies zoals jij het wilt!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Meer inspiratie

Andere posts

De verschillende soorten catering

Soorten cateringdiensten: een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden Het kiezen van de juiste cateringdienst kan een grote impact hebben op de sfeer en het succes

De beste Vegan Chef aan Huis

Stel je voor, een avond gevuld met culinaire verwennerij, waarbij je de gastheer of gastvrouw bent, maar niet hoeft te koken. Je bent omringd door

Top tips voor een duurzame BBQ

Het organiseren van een barbecue kan een fantastische manier zijn om samen te komen met vrienden en familie. De geur van voedsel op de grill,

De Beste Buffetten van 2023

De Beste Buffetten van 2023 Als je aan een buffet denkt, wat komt er dan in je op? Een overvloed aan heerlijke gerechten, opgesteld in

Scroll naar boven